post

Zara Alvares

Op 17 augustus 2020 werd mensenrechtenverdedigster Zara Alvares vermoord, een activiste die zich ondermeer inzette voor het onderzoek naar de moorden eerder in Negros waarbij meerdere boeren werden vermoord.

Zara, 39, zat bijna twee jaar vast en na haar vrijlating bleef ze werken als para Legal van Karapatan en was hoofd van het Geïntegreerde Gezondheidsprogramma (NIHIP) op het eiland Negros.

Zara werd destijds al vervolgd voor haar politieke overtuiging en met name vanwege haar inzet voor de mensenrechten. Terwijl ze daarvoor op 30 oktober 2012 werd gearresteerd, werd ze aangeklaagd als een gewone crimineel. In 2014 kwam ze op borgtocht vrij. Dit jaar berichtte zij ons het goede nieuws  dat op 4 maart de rechtbank eindelijk haar moordzaak had verworpen. 

SFO lanceerde een online petitie om de nabestaanden van Zara financieel te ondersteunen. Dit bracht maar liefst 1900 euro op. We wensen de nabestaanden van Zara veel sterkte toe.